In het zonnetje
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #13
mei 2018
aankondiging verhuizing
In het zonnetje
Verpleegkundigen en verzorgenden bedankt!

Jurriaan Piek.pngAfgelopen zaterdag was het de Internationale Dag van de Verpleging. Volgens traditie wordt deze elke jaar op 12 mei, de verjaardag van de beroemde verpleegkundige Florence Nightingale, gehouden. En ook dit jaar is daar in Nederland veel aandacht aan besteed. Op de sociale media zag ik verschillende acties van zorgorganisaties voorbijkomen waarbij hun verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje werden gezet. En terecht, want zonder jullie geen zorg! 

– Jurriaan Piek, Managing Director Care –

 

   
Helpende hand
De helpende hand van Care
1 april was mijn eerste werkdag als manager Sales & Marketing. Graag deel ik met jullie wat mij tijdens mijn eerste weken in deze functie is opgevallen en hoe ik deze zo succesvol mogelijk wil invullen. 
Cliënt data delen
Cliënt data delen; hoe doen we dat samen en veilig?

Het gebruik van het mijnCaress Cliëntportaal neemt toe. Het mijnCaress team en zorgorganisaties doen steeds meer ervaring op met het delen van data met cliënten. Iedereen is zich ervan bewust dat we met gevoelige data werken en dat we er zorg voor moeten dragen dat deze data niet onbedoeld toegankelijk is voor derden.

Wij gaan verhuizen
Wij gaan verhuizen!

Per 1 juli verhuizen wij naar het kantoorpand ‘Wapenrust’ aan de Wapenrustlaan 11 in Apeldoorn. Een stukje dichter bij het centraal station en het centrum, maar ook goed bereikbaar vanaf de snelweg. In dit pand zullen wij met het team van mijnCaress de vleugel op de tweede verdieping betrekken. 

   
Cocreatie en mijnCaress
Cocreatie en mijnCaress
Samen ontwikkelen, dat is waar het mijnCaress team voor staat. Daarom zijn we na de 4.10 release in februari gestart met een nieuwe reeks cocreatiesessies. Inmiddels zijn zeven van de twaalf sessies geweest, dus het is tijd voor een terugblik en een kijkje naar de toekomst!
tijdelijk extra beheercapaciteit
Tijdelijk extra beheercapaciteit nodig?

Onderbezetting door openstaande vacatures, langdurig verlof of de vakantieperiode? Dit kan impact hebben op de continuïteit van verschillende werkzaamheden rondom mijnCaress en dat is zeker niet nodig! Onze consultants helpen graag die continuïteit te waarborgen en zijn binnen no-time een volwaardige kracht binnen jullie organisatie.

e-learning
Pilot E-learning Behandeldossier komt eraan!

Vorig jaar hebben we vanuit Customer Care verschillende klantsessies gehouden. En vanuit de feedback die we kregen tijdens deze sessies zijn we aan de slag gegaan. Onder meer met het ontwikkelen van een pilot e-learning over het behandeldossier voor de paramedici. De e-learning legt het standaard proces uit aan de gebruiker.

Nieuws van de Gebruikersvereniging: 
De ene ledenvergadering is nog niet achter de rug of de andere ledenvergadering staat alweer voor de deur…! In de vorige nieuwsbrief konden jullie kunnen lezen hoe de ledenvergadering van 13 maart is verlopen en op dinsdag 29 mei organiseren we alweer de tweede ledenvergadering.


Dataportabiliteit
Met mijnCaress? Over dataportabiliteit – MedMij, ZIB’s, Snomed en FHIR

Een nieuwe recht onder de AVG is het recht op dataportabiliteit. Maar hoe regel je dat als zorgorganisatie nu praktisch gezien in? Hoe stel je je systemen dusdanig open dat jij cliënten op zo’n wijze beschikking geeft over hun data dat zij er ook daadwerkelijk wat mee kunnen? 

Terugblik Dag van de Verpleging
Terugblik dag van de Verpleging

Afgelopen zaterdag was de Internationale Dag van de Verpleging. Als leverancier van een ECD binnen ouderen- en gehandicaptenzorg organisaties hebben wij van mijnCaress een speciale videoboodschap voor alle hardwerkende verpleegkundigen en verzorgenden van Nederland.

   
Terugblik Zorg & ICT
Dank voor je bezoek aan onze stand op Zorg & ICT
Tijdens de drie beursdagen van Zorg & ICT 2018 hebben wij met veel van jullie gesproken over mijnCaress en mijnCaress Monitor. We willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie bezoek en de goede gesprekken! 
verwerkersovereenkomst
Is jouw verwerkersovereenkomst klaar voor de AVG?

De gebruikersvereniging heeft het initiatief genomen om samen met PinkRoccade Care en juridische ondersteuning tot een model verwerkersovereenkomst te komen. Het is nog mogelijk om jouw organisatie hiervoor aan te melden. Heb je interesse in dit initiatief of wil je meer weten? Neem dan contact op met Joost van Bilsen (06) 534 306 18 of via [email protected].

mijnCaress Preview
mijnCaress Preview: Samen vroegtijdig nieuwe functionaliteiten toetsen

Het team mijnCaress en het team testkwaliteit van de Gebruikersvereniging hebben in de afgelopen periode het testproces samen onder de loep genomen. Gezamenlijk kwamen we tot een voorstel waarbij we samen met eindgebruikers al in een vroegtijdig stadium toetsen of nieuwe functionaliteiten in mijnCaress aansluiten bij het werkproces van de eigen organisatie.

Is jouw verwerkersovereenkomst klaar voor de AVG?
De gebruikersvereniging heeft het initiatief genomen om samen met PinkRoccade Care en juridische ondersteuning tot een model verwerkersovereenkomst te komen. Het is nog mogelijk om jouw organisatie hiervoor aan te melden. Heb je interesse in dit initiatief of wil je meer weten? Neem dan contact op met Joost van Bilsen (06) 534 306 18 of via  [email protected].
Agenda

Voor welke evenementen meld jij je aan? 


22 mei
14:00 - 15:00

 

5 juli

Training Een frisse blik op het mijnCaress Medewerkerportaal

  
Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen

Deze email is verstuurd naar manon.pleiter@pinkroccade.nl. U kunt uw voorkeuren aanpassen op elk gewenst moment.